MОЛИТBA ЦAPЮ-MУЧЕНИКУ HИКOЛAЮ II

Госпoди Бoже Вседержителю! Склоняем выи и сердца наша и преклоняем колена наша перед Рабом Твоим, униженным, оклеветанным и умученным с безмолвного согласия отцов наших, Императором-великомучеником Николаем и иже с ним пострадавшими.

Каемся, яко некогда киевляне пред умученным ими князем Игорем, как владимирцы пред убиенным ими великим князем Андреем Боголюбским, и просим дерзновенно: за кровь святых Твоих даруй покаяние нам, свободи Отечествие наше от постигших бед и напастей, возроди землю Русскую, осени ю славою Своею и даруй ей Царя Православного, да сбудутся пророчества святых Твоих и да воспоет народ русский славу Отцу и Сыну и Святому Духу ныне и присно и во веки веков. Аминь.


МОЛИТВА
ЦАРСТВЕННЫМ МУЧЕНИКАМ, ДАННАЯ ЧУДЕСНЫМ ОБРАЗОМ 
Помяни, Господи, Царя Давида и всю кротость его. Помяни, Господи, Царя Соломона и всю премудрость его. Помяни, Господи, убиенную Царскую Семью и молитвами их святыми помилую нас, грешных.

Народ Твой заблудший, страстьми обуреваемый, враждою и зависью снедаемый, соблазном многим самохотне предавшийся, Тебе изменивший и от веры Твоея святыя отвергшийся, Ты, о Премилосердый Господи, прости и помилуй. Милостию Твоею посети, изнеможение духа его уврачуй, прельщение обманов разжени, належащие соблазны ослаби. И вся ны благодатною силою Твоею защити и сохрани и сердцу нашему чуяти истину даруй.


МОЛИТВА
СВЯТЫМ НОВОМУЧЕНИКОМ И ИСПОВЕДНИКОМ РОССИЙСКИМ

Святии новомученицы и исповедницы церкве российския, услышите усердную мольбу нашу! Вемы яко нецыи от вас, еще отроцы суще, послушающе о древлих страстотерпцех, в сердце своем помыслиша, колико прелюбезно и доброхвально есть таковым подражати, ихже ни муки, ни смерть не разлучиша от любве Божия. Благо же Вам, яко последовали есте вере и терпению тех, о нихже слышасте и ихже возлюбисте. А понеже на всякое время возможно есть наити на ны испытанием нечаянным, испросите от Господа нам мужества дар, иже толико благопотребен есть в житии человечестем. Вся концы отечества нашего страданьми своими освятившии, яко общии за вся ны молитвенницы, умолите Бога, избавити люди Своя от ига, ужаснешаго паче всякаго иного. И да отпустится нам и всему роду нашему грех, на народе российском тяготеющий: убиение царя, помазанника Божия, святителей же и пастырей с паствою, и страдания исповедников, и осквернение святынь наших. Да упразднятся расколы в церкве нашей, да будут вси едино и да изведет Господь на жатву делатели Своя, снесть да не оскудевает церковь пастырьми добрыми, иже имут просвещати светом истинныя веры столь великое множество людей, вере ненаученных или от веры отвратившихся. Недостойни есмы милости Божия, обаче страданий ради ваших Христос Бог наш да ущедрит и помилует всех нас, в помощь вас призывающих. Мы же Ему, Спасителю нашему со Отцем и со Святым Духом сокрушение о гресех и благодарение за вся всегда да приносим, славяще Его во веки веков. Аминь.
МОЛИТВА
ЦАРЮ-МУЧЕНИКУ НИКОЛАЮ ВТОРОМУ


О святой великий Царю-Мучениче Николае, державный хранителю и заступниче жизни нашея, ты вся, яже суть рабов твоих, веси, твоих же царских трудов и борений тайных никтоже весть, ниже ведети может, токмо помазавший тя Святый Дух, не презри грешных и недостойных рабов твоих молитвы и воздаяния скудная, от недостоинства нашего тебе возносимая, но испроси у Царя царствующих и Господа сил, Емуже нынепредстоиши с Царицею и чады, и слуги твоими, мужества, мудрости, терпения и страха Божия, яже стяжал еси в земной жизни твоей, и ихже в сие лукавое время нужднейше несть, возложи святую десницу твою на главы наша, коснися огненным мечем твоим, имже доныне Русскую Землю от врагов обороняеши, плещу нашею и вчини нас в число другов и оружеборцев твоих, да светлостию святыни твоея просвещаеми сподобимся приняти преемника Царского Престола твоего и в державней воли его поживем и к Царствию небесному путь наш исправим и на Страшнем Судищи Христове добр ответ дадим с тобою и со всем Царственным Родом твоим о всех, яже нам заповедана быша и тако упокоимся со Христом в Бозе, яко благословен еси во веки веков. Аминь.
st_3 Лучшая благодарность за мою работу – "рассказать друзьям" о сообщениях, которые вам понравились.

Чтобы быть в курсе новостей, подписывайтесь на рассылку в правой стороне блога сверху.
Отправить комментарий

Популярные сообщения